Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Ο Ωραίος δικαιώνεται πάντα


Μήπως θα ήθελες όλοι να παραβλέπουν εύκολα τα λάθη σου και να σε θαυμάζουν και απο πάνω; Να σου προσφέρουν  χωρίς να κάνεις τίποτα; Να έχεις πληθώρα επιλογών από άντρες ή γυναίκες ή και τα δύο φύλα; Γεννήθηκες μέτριος ή άσχημος; Λυπούμαστε το υπόλοιπο τύχης σας δεν επαρκεί για αυτό το αίτημά σας ,παρακαλούμε περάστε σε μια άλλη ζωή και τότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για σας. Ως τότε , μη διανοηθείτε να μας ξαναενοχλείστε ,ευχαριστούμε για την κλήση σας σας ευχόμαστε ένα ωραίο βράδυ( και καλό πνίξιμο με πέτρα στο λαιμό στον πλησιέστερο υδροβιότοπο).

Αυτή την πικρή αλήθεια μπορεί εύκολα να τη δει κανείς να εφαρμόζεται στην καθημερινή ζωή. Υπέρ ή κατά ,αναλόγως. Σίγουρα δεν είναι καθολικη η εφαρμογή αυτού του κανόνα και σίγουρα δεν είναι  από τον ορισμό της κάτι το κακό. Σίγουρα επειδή δε γεννήθηκες Μπραντ Πιτ δε συνεπάγεται ότι η ζωή σου θα έχει λιγότερο ενδιαφέρον και ακροαματικότητα ακόμα και από ντοκιμαντέρ καναλιού της ΕΤ. Ούτε όμως βέβαια υπάρχει κάτι το μεμπτό στο να κυνηγάς περισσότερο το ''θεό'' επειδή σου αρέσει, να προσπαθείς να κερδίσεις τα πέντε λεπτά δημοσιότητας στη μνήμη του  με ένα κομπλιμέντο, με ένα κέρασμα. Ίσα ίσα ,η αναγνώριση της ομορφιάς είναι προιόν του καλού γούστου το οποίο στις εποχές του τσιμέντου σπανίζει. Και στο κάτω κάτω το ωραίο και η κατάκτησή του δεν είναι το κίνητρο αυτό που από πάντα στην ιστορία μας, μας ενέπνεε για να πάμε σε κάποιο καλύτερο επίπεδο;

Από την άλλη όμως αυτό  απέχει πάρα πολύ  από αυτή την αρρώστια-δικτατορία της ωραιολαγνείας που έχει γίνει πιο συχνή και από τα κινέζικα στους δρόμους. Το έχω ζήσει, το έχω ακούσει και το έχω ως εκ τούτου εμπεδώσει αρκετά καλά. Στο μυαλό πολλών ανθρώπων συχνά μόλις εμφανιστεί αυτός ο κάποιος όλοι οι άλλοι εξαφανίζονται ενώ αν τυχαία συγκριθούν έστω και νοερά ισοπεδώνονται με σχόλια όπως μετριότητες, <<  τελικα ο Κουασιμόδο έκανε παιδιά>>. Και το εξοργιστικότερο με τους 'θεούς' είναι το ότι ΔΕΝ έχουν προσπαθήσει ΚΑΝ, ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι δεν έχουν σκεφτεί να σηκώσουν για όλα αυτά τα προνόμια. Απολαμβάνουν την τύχη τους σε βάρος των άλλων. Γιατί πολλές φορές το να έχεις καλό χαρακτήρα και ενδιαφέρουσα προσωπικότητα( και άλλα για τα οποία έχεις μοχθήσει) αλλά με μια εμφάνιση που δεν διεκδικεί καριέρα μοντέλου μόνο στα παραμύθια αποδεικνύεται αρκετό για να πάρεις κάποια από τα σφυρίγματα που παίρνει μια ωραία παρουσία επειδή μόνο και μόνο είναι ωραία.Τέρας της πραγματικότητας, η Πεντάμορφη πήρε τον Ντι Κάμπριο .

Πολλές φορές έχω τύχει προ πυλών της εξής συζήτησης. Θέμα << Ο θεός χώρισε .Το θέμα συνήθως δεν είναι  τόσο τα σάλια των άλλων εεε... εννοώ το ότι χώρισε αλλά με ποιον τα είχε μέχρι πρόσφατα·  <με έναν κοινό θνητό  παρακαλώ πολύ, Τασία μου! Ο οποίος τόλμησε και είχε και το θράσος να δεχτεί να χωρίσουν πολιτισμένα .Ούτε ένας οδυρμός, ούτε ένα 'Σάαααακη', ούτε μια αυτοσχέδια αναπαράσταση επεισοδίου της Λάμψης για πάρτη του ώστε να τον κρατήσει>  .Τα σχόλια για τον την άλλη κυμαίνονται από το Φράκενστάην μέχρι η πάπισσα του περιπατήματος του πεζοδρομίου. Σίγουρα δεν είναι πάντα τα ίδια λόγια (ανάλογα και με το σαλόνι του ξεκατινιάσματος) αλλά πιάνετε το πνεύμα( οπότε σας αφήνω ελεύθερους να χρησιμοποιήσετε τη δημιουργική φαντασία σας για να συμπληρώσετε εσείς τους διαλόγους).


Το τραγικό στην υπόθεση είναι ότι στον γκέι χώρο ο θεός σε αυτή τη συζήτηση αποκτά άλλο ένα μπόνους πέρα απο το φυσικό κάλλος· ο κύριος θεός είναι αυτό που λενε σχεδόν πάντα '100% αρρενωπός' και ο σωστός στην όλη υπόθεση του χωρισμού. Ω ναι ,  ο τυπάς δεν είχε τίποτα να μαρτυράει την ομοφυλοφιλία του  περα από την κρεβατοκάμαρά του. Το οποίο στα γκέι συμφραζόμενα είναι το τρίγωνο πανοράματος για τους Σαλονικείς ,τα ...'μπαλκόνια' με θέα την Ακρόπολη και το Καλλιμάρμαρο μαζί για τους στρέιτ .Έτσι όπως καταλαβαίνετε αυτός που θα δυσαρέστησει το μικρό εφήμερο θεό τους( αυτό ισχύει και για τους στρέητ ) είναι καταδικασμένος στην πισόπλατη ειρωνία και τη μεσημεριανάδικη ανάλυση από τους υπόλοιπους. Προς θεού δε λέω ότι ο κύριος θεός είναι η προσωποποίηση του σατανά ενώ ο άλλος ο οσιομάρτυρας· τέτοιες προσεγγίσεις δεν με αγγίζουν πόσο μάλλον να με καλύψουν. Αλλά ειλικρινά ,δεν είναι εξοργιστικό να διαστρεβλώνεται με τέτοιο τρόπο η πραγματικότητα για χάρη ενός προσόντος καθαρής τύχης; 

Τέτοια περαστικά, πολλά και στο γκέι και σε οποιονδήποτε άλλο χώρο με τον θεό και τους ακόλουθούς του .Και σε κάθε περίπτωση ο θεός δεν είναι ο πραγματικός υπαίτιος της όλης κατάστασης, ούτε ο Κύριος που δεν μας έκανε τοπ μόντελ όλους (αλλά σε πολλά αλλά φταις κύριος ,αλλά αυτά σε άλλο ποστ ) αλλά εμείς οι ίδιοι σαν σύνολο που φροντίζουμε να βγάζουμε τα μάτια μας καλλιεργώντας τέτοιες τερατώδεις νοοτροπίες .



12 σχόλια:

  1. Σωστά εμείς φταίμε που αφήνουμε να γίνονται έτσι τα πράγματα, με νιιτριπίες που γυρνούν μπούμερανγκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τι μπούμερανγκ!με τοκογλυφικό επιτόκιο και από πάνω!

      Διαγραφή
  2. Οι άνθρωποι, εκπαιδεύτηκαν να βλέπουν με τα μάτια κι όχι με την ψυχή. Δυστυχώς τα μάτια ξεγελούν. Αν ρωτήσεις έναν τυφλό, ίσως είναι ο μόνος που μπορεί να σου υποδείξει ποιος είναι ο πραγματικά ωραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε νομίζω να φταίνει τα μάτια αλλά το ότι φτάνουμε μέχρι εκεί που φτάνουν και τα μάτια, στην επιφάνεια δηλαδή

      επειδή έχω δει αρκετές εκπομπές για τυφλούς και καταλαβαίνω τι λες :) μακάρι να είχαμε την ψυχική τους όραση :) :) :)

      Διαγραφή
  3. αχ πόσο με θυμώνει αυτό το θέμα με τους ομοφοβικούς ομοφυλόφυλους...δεν υπάρχει ανδρική η γυναικεία συμπεριφορά,ούτε χρώματα,ούτε κίνηση,ούτε φωνή...
    απλά επειδή οι γυναίκες 'συνηθίζεται' να έχουν πιο ψηλή φωνή,να φοράνε ρόζ κτλ έχουμε προγραμματιστεί να θεωρούμε ότι τα μέν είναι για τους άντρες και τα δέ για τις γυναίκες και αλοίμονο σε όποιον δε χωράει στα ηλίθια στερεότυπά μας για την ανδρική/γυναικεία συμπεριφόρά...
    το θέμα όμως είναι ιδιαίτερα σοβαρό-καθώς οδηγεί στο να πληγώνονται άνθρωποι...
    aizen999

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και όχι μόνο απωθεώνεται το τίποτα που απλά δεν του ....'φαίνεται'

      Διαγραφή
  4. Και έτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν πάμε καλά, δεν μαθαίνουμε...

    Φιλιά από Ισπανία, σου απάντησα!

    http://logokrisiaikostuprotueona.blogspot.com.es/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καθόλου καλά....
      οκ την είδα την απάντηση και σε ευχαριστώ :)

      Διαγραφή
  5. Μάαααανα γιατί με γέννησες κοντήηηη;

    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κουράγιο αθηνά μου! και εμένα κοντό με γέννησε :ρ
      να κάνουμε όμιλο για όλους της γης τους κοντούς;
      ε ε ε τι λες; ;)

      ανταποδίδω !!

      Διαγραφή
  6. Ο Ben Provis τα εγραψε ολα.
    Ηρθε ο καιρος να σας αφησω για λιγο για το καλοκαιρι.Φορεστε το ομορφο χαμογελό σας και πάρτε μαζι την ομορφότερη διάθεση οπου και αν πάτε.Ας διώξουμε για λίγο τα πράγματα που μας στενοχωρούν και ας απολαυσουμε ένα ησυχο καλοκαίρι.ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά να περνάς σκρουτζάκο!!!σε ευχαριστώ για την ευχή σου :)

      Διαγραφή